Салат краще зберігати в пластиковому контейнері в самій прохолодною частині холодильника. Листові салати потрібно розібрати на листя, (видаливши підв’ялі), помити і висушити. Як і у випадку з ягодами, контейнер слід покласти паперовий рушник, абсорбуюче зайву вологу. Качанові салати «розбирати» не треба, вони зберігаються цілком. Найкраще зберігають свій смак щільні сорти салату: ромен, радіччіо, айсберг, цикорій, фризі. А крес, корн, латук, оаклиф краще використовувати відразу ж. Щоб зробити листя зеленого салату більш хрусткими, перед вживанням опустіть їх в крижану воду на кілька хвилин.
Якщо ви купили занадто багато салату, то можете заморозити частину, склавши в харчові пакети із застібкою. Заморожений салат можна додавати в смузі. Порвані або подрібнене листя взагалі не зберігають, так як в выделяющемся молочному соку швидко розмножуються бактерії, які знищують зелень. Більшість трав потрібно зберігати в холодильнику. Листові трави, такі як петрушка і кінза (але не базилік, про нього нижче) потрібно поставити у склянку з водою. Спаржа теж любить вологу, тому обріжте кінці і поставте гілочки у воду. Він швидко стане сухим, може почати гнити. Однозначно в теплі, холод вони не переносять.
Додому Як краще зберігати овочі.
Як краще зберігати овочі.
4-15-2018