Як краще зберігати овочі.


Як краще зберігати овочі.
Ягодам всіх видів потрібно охолодження, так як вони більше схильні до псування, ніж інші фрукти. Ретельно перебере ягоди, видаливши биті і з темними бочками перед тим, як прибрати в холодильник. Якщо ви пропустите хоч одну погану, вона зіпсує все козуб. Щоб уникнути цвілі, ягоди можна замочити у воді, в яку додано трохи білого оцту. Обов’язково ретельно висушіть перед тим, як помістити їх в холодильник. Покладіть в тарілку або контейнер (можна використовувати ту ж кошик, в якій ви їх купили) паперовий рушник, щоб видалити надлишкову вологу. Стручкова квасоля, горох, кабачки, патисони, баклажани, броколі, цвітна капуста, гриби, кукурудза, огірки, селера, солодкий перець і коренеплоди (але не картопля!) повинні зберігатися в холодильнику. Також ви можете знайти все необхідне на ресурсі овочесховища Львів.
Салат краще зберігати в пластиковому контейнері в самій прохолодною частині холодильника. Листові салати потрібно розібрати на листя, (видаливши підв’ялі), помити і висушити. Як і у випадку з ягодами, контейнер слід покласти паперовий рушник, абсорбуюче зайву вологу. Качанові салати «розбирати» не треба, вони зберігаються цілком. Найкраще зберігають свій смак щільні сорти салату: ромен, радіччіо, айсберг, цикорій, фризі. А крес, корн, латук, оаклиф краще використовувати відразу ж. Щоб зробити листя зеленого салату більш хрусткими, перед вживанням опустіть їх в крижану воду на кілька хвилин.
Якщо ви купили занадто багато салату, то можете заморозити частину, склавши в харчові пакети із застібкою. Заморожений салат можна додавати в смузі. Порвані або подрібнене листя взагалі не зберігають, так як в выделяющемся молочному соку швидко розмножуються бактерії, які знищують зелень. Більшість трав потрібно зберігати в холодильнику. Листові трави, такі як петрушка і кінза (але не базилік, про нього нижче) потрібно поставити у склянку з водою. Спаржа теж любить вологу, тому обріжте кінці і поставте гілочки у воду. Він швидко стане сухим, може почати гнити. Однозначно в теплі, холод вони не переносять.