У Японії винайшли робота-гурмана

91

Японські фахівці з компанії NEC розробили робота, який здатний відрізнити хороше вино від поганого, назвати марку, а також порекомендувати вам сорт відповідного сиру.
Прототип робота виконаний в корпусі зеленого і білого кольорів. Голова у пристрої обертається. На кінці його лівої руки розташований інфрачервоний спектрометр. При попаданні об’єктів в зону дії апарату надсилається промінь, відбитий світло якого потім аналізується для дослідження хімічного складу.

Якщо робот розпізнає вино, він повідомить голосом про це, назве марку і додасть пару коментарів про його смак.
За словами творців, модель легко підлаштовується під пристрасті конкретного власника. Його можна запрограмувати на певні види вина, які той воліє. Пристрій може сповістити господаря про ступінь корисності того чи іншого продукту та попередити про зайвому жирі або солоності.

Вартість 60-сантиметрового робота досить висока. Тим, хто захоче його придбати, доведеться заплатити за нього близько 1 тис. доларів.