У Китаї стали їсти посуд

65

Можливо, в майбутньому відвідувачі ресторанів замість того, щоб замовляти різноманітні страви, будуть вимагати до столу набір посуду … для того, щоб її з’їсти. Справа в тому, що одна з китайських компаній, розташована в північному місті Харбіні, винайшла одноразовий посуд, яку можна вживати в їжу, повідомляє Trud.ru з посиланням на видання China Daily.


У Китаї стали їсти посуд

Незвичайна посуд виготовлена з крохмалю та кукурудзяного борошна. При цьому в неї
можна застосовувати як холодну, так і гарячу їжу. Посуд здатна переносити температуру від -20 до +150 градусів Цельсія.
Перевага подібної кухонного начиння полягає в тому, що вона нешкідлива для людини. В даний час близько половини виробленої в Китаї одноразового посуду представляє пряму загрозу для людського здоров’я.

За даними Головного Держуправління КНР контролю за якістю, перевірки і карантину, багато виробників при виготовленні пластикових ложок і чашок використовують тальк, вуглекислий кальцій, оцтову кислоту і промисловий парафін. При нагріванні одноразового посуду ці речовини виділяються безпосередньо в їжу, потрапляючи разом з нею в організм. Ці речовини провокують рак, різні ураження травної системи і печінки.