Темний шоколад корисний для крові

87

Британські вчені встановили, що вживання шоколаду благотворно впливає на організм. Було з’ясовано, що цей продукт перешкоджає появі тромбів у крові. Такий же ефект спостерігається при використанні аспірину. Раніше фахівці заявляли про користь шоколаду для серця.


Темний шоколад корисний для крові

Дослідження проводилося вченими з Університету Джонса Хопкінс з 139 людьми, які люблять шоколад. Спочатку фахівці вивчали вплив аспірину на тромбоцити, частинки, що сприяють утворенню тромбів.

Експеримент показав, що у людей, що не вживали шоколад, тромби виникали протягом 123 секунди, тоді як у тих, хто їв шоколад, цей період збільшувався до 130 секунд.
Як говорить професор Беккер, дві чайні ложки темного шоколаду в день достатньо для досягнення сприятливого ефекту.

Між тим, фахівці кажуть, що прийом в їжу молочного шоколаду, не містить багато какао, не приносить такої користі, а навіть навпаки, приносить більше шкоди, оскільки в них є жир і цукор, повідомляє BBC.
Нагадаємо, раніше Zhelezyaka.com писала про сприятливий вплив, який чинить шоколад на серцево-судинну систему курців.

Для довідки: (Використана інформація «Аіф Казахстан»):
В залежності від процентного вмісту какао-порошку, шоколад ділиться на гіркий (60%), полугорький (50%) і молочний (30%). Крім того, кожна плитка молочного шоколаду містить 15% какао-масла, 35% цукру та 20% молочного порошку; напівгіркого — 45% цукру, до 5% какао-масла, а гіркого — 40% цукру. У білому шоколаді какао тертого немає зовсім, а в якості какао-продукту використовується какао-масло.