Правильне зберігання зернових культур.


Правильне зберігання зернових культур.
Професійне виготовлення та відновлення ангарів в самі короткі терміни. Ні для кого не секрет, що правильне зберігання зерна є запорукою успішного розвитку аграрного бізнесу. Незважаючи на те, що способів зберігання зерна досить багато, в даній статті мова піде про зберігання в зерносховищах. В першу чергу важливо щоб зерносховища зводилися з урахуванням фізичних властивостей зерна. Головна перевага безкаркасних арочних зерносховищ в тому, що при необхідності вони можуть бути легко дооснащені різним обладнанням, наприклад датчиками температури або сушарками. Це дозволить підтримувати рівень вологості в зерносховище в межах 60 — 75%, що є оптимальним середовищем для більшості зернових культур. Також ви можете знайти все необхідне на ресурсі элеватор.
Ангари для зберігання зерна можна додатково облаштовувати перестінком, розділяючи тим самим зерно на різні відсіки, в кожному з яких можна створити власний мікроклімат. Крім правильно обраного місця зберігання необхідно грамотно вентилювати і формувати зерно. Вентиляція зерна — це обов’язковий процес, який допомагає запобігти його псуванню. Вентиляція здійснюється спеціально охолодженим повітрям, температура якого становить +6, +8°С. Після проведення вентиляції холодним повітрям, зерно яке саме по собі володіє поганою теплопровідністю, буде дуже довго нагріватися, що дозволить зберегти його на досить тривалий термін.
Вентиляція зерна перешкоджає розмноженню комах шкідників і сприяє їх зникненню. Важливо пам’ятати, що вентилювання зерна ефективно не при всіх погодних умовах. Перед початком процедури слід провести порівняння температури і вологості повітря і зерна. Важливо також точно розрахувати необхідний для правильного вентилювання об’єм повітря. Насамперед, ніколи не можна змішувати різні типи і сорти зерна.