Ангари для зберігання зерна можна додатково облаштовувати перестінком, розділяючи тим самим зерно на різні відсіки, в кожному з яких можна створити власний мікроклімат. Крім правильно обраного місця зберігання необхідно грамотно вентилювати і формувати зерно. Вентиляція зерна — це обов’язковий процес, який допомагає запобігти його псуванню. Вентиляція здійснюється спеціально охолодженим повітрям, температура якого становить +6, +8°С. Після проведення вентиляції холодним повітрям, зерно яке саме по собі володіє поганою теплопровідністю, буде дуже довго нагріватися, що дозволить зберегти його на досить тривалий термін.
Вентиляція зерна перешкоджає розмноженню комах шкідників і сприяє їх зникненню. Важливо пам’ятати, що вентилювання зерна ефективно не при всіх погодних умовах. Перед початком процедури слід провести порівняння температури і вологості повітря і зерна. Важливо також точно розрахувати необхідний для правильного вентилювання об’єм повітря. Насамперед, ніколи не можна змішувати різні типи і сорти зерна.
Додому Правильне зберігання зернових культур.
Правильне зберігання зернових культур.
1-12-2018